Is er genoeg parkeergelegenheid? Wie parkeert er in Enschede? Hoe lang staan auto’s geparkeerd? Is er voldoende plek in de openbare ruimte om extra parkeerders voor uw verbouwing te herbergen? Dit is slechts een greep uit de vragen waar u een antwoord op krijgt door een parkeeronderzoek. Bij DataCount is het één van de kernactiviteiten. We maken met zo’n parkeeronderzoek Enschede verschillende parkeersituaties inzichtelijk.

Hoe ziet een parkeeronderzoek Enschede eruit?

Het parkeeronderzoek van DataCount bestaat (meestal) uit verschillende onderdelen, afhankelijk van de onderzoeksvraag. We zoeken altijd naar de beste optie en stemmen die af met opdrachtgever. Zo beslissen we samen welke methode we toepassen en het aantal metingen dat we gaan uitvoeren. Daarbij bestaat de basis altijd uit een inventarisatie van het aantal parkeerplaatsen (capaciteit) binnen het te meten gebied. Aanvullend hierop heeft u onder meer de keuze uit een bezettings-, betalingsgraad- en/of motiefmeting om tot antwoorden en inzichten te komen.
De omvang van het onderzoek varieert altijd. Het kan gaan om enkel één parkeerterrein binnen Enschede, maar ook om de parkeermogelijkheden in een hele buurt of wijk binnen de gemeente. We meten op representatieve momenten de bezetting. Dat alles wordt uitgevoerd door ons eigen personeel. Zij gaan letterlijk de straat op en registreren het aantal auto’s met behulp van een GIS-applicatie.

Parkeeronderzoek brengt de situatie op straat in beeld
Parkeeronderzoek brengt de situatie op straat in beeld

 

Wat levert het op?

Ons personeel registreert niet alleen de auto’s, ze koppelen deze ook aan een parkeerlocatie en tijdstip. Zo krijgt u een helder inzicht in de parkeersituatie van het gebied in Enschede. Als aanvulling is het mogelijk om meer inzicht te krijgen in de parkeerduur, het parkeermotief, de herkomst van de parkeerders of andere input die u nodig heeft.

Wilt u meer weten over parkeeronderzoek in Enschede of bent u benieuwd naar de mogelijkheden in uw gebied? Onze specialisten helpen u graag verder.