Onze dienst

Bent u benieuwd naar de verkeerssituatie bij een kruispunt of voetgangersoversteekplaats? Dan is een verkeerstelling dé methode om het bewegende verkeer inzichtelijk te krijgen.

Wat gaan we doen?
De telling voeren we meestal uit met behulp van telslangen of camera’s. Een verkeerstelling geeft een beeld van de verkeersstromen en vervoersvormen in het onderzoeksgebied. Met behulp van ons eigen camerasysteem brengen we de situatie tot wel 360 graden in beeld. De opnames slaan we op, zodat de beelden verwerkt kunnen worden. Onze waarnemers analyseren deze beelden en koppelen dat terug aan u.
Daarnaast zetten we onze eigen mensen in. Uitgerust met de meest moderne methodes en apparatuur, zoals applicaties op smartphone of tablet, krijgen we een realtime kwaliteitscheck. Hierdoor garanderen we hier een betrouwbaar en nauwkeurig onderzoeksresultaat.

Wat levert het op?
Na de metingen verwerken we de output tot databestanden en zeer overzichtelijke samenvattingen. DataCount neemt u mee tot op detailniveau van het verkeer in het afgesproken onderzoeksgebied. Zo krijgt u een scherp en overzichtelijk beeld van de desbetreffende verkeerssituatie. Voor u kan dit de doorslag geven om bijvoorbeeld het fietspad te verbreden of een straat te veranderen in eenrichtingsverkeer.

Heeft u behoefte aan een nauwkeurige detailanalyse van een kruispunt of andere verkeerssituatie? Wilt u inzicht in drukke verkeerssituaties? Neem contact op met een van onze specialisten.

Onze specialisten

Dicle Klunder
Projectleider
Contact

Meer informatie over verkeerstellingen?