Onze dienst

Bij DataCount begrijpen we hoe belangrijk het is om inzicht te hebben in de parkeersituatie van een specifiek gebied. Of het nu gaat om de situatie in een gehele gemeente, op een bedrijventerrein of in een afgebakend (winkel)gebied; wij bieden maatwerkoplossingen voor onze diverse opdrachtgevers. Onze parkeeronderzoeken geven antwoord op vragen als: is er genoeg parkeergelegenheid? Wie parkeert er in een specifiek gebied? En hoe lang staan auto’s geparkeerd?

Onze ervaren specialisten hebben de kennis en expertise om opdrachtgevers te adviseren en te ondersteunen bij het nemen van de juiste beslissingen op het gebied van dataverzameling rondom parkeren. Of het nu gaat om het verbeteren van de parkeersituatie in een winkelcentrum, het optimaliseren van het parkeerbeleid in een drukke binnenstad of het ontwikkelen van een parkeerstrategie voor een grootschalig evenement, onze dataverzameling biedt draagt bij aan inzicht en is daarmee de basis voor een effectieve en efficiënte parkeervoorziening.

Wat gaan we doen?
Onze parkeeronderzoeken bestaan uit verschillende onderdelen, afhankelijk van uw vragen. We zoeken altijd naar de beste optie en stemmen die met u af. Zo beslissen we samen welke methode we toepassen en bijvoorbeeld het aantal metingen dat we gaan uitvoeren. Onze bezettings-, betalingsgraad- en/of motiefmetingen geven vervolgens het gewenste inzicht in de parkeersituatie van het gebied.

We voeren de onderzoeken uit met eigen personeel. Afhankelijk van de vraag lopen of rijden ze door het meetgebied en tellen of scannen we het aantal geparkeerde voertuigen. Van de waargenomen voertuigen leggen we de parkeerlocatie en tijdstip van waarneming vast, waardoor u een helder inzicht krijgt in de parkeersituatie van het gebied. Daarnaast kunnen wij ook meer gedetailleerde informatie verzamelen over bijvoorbeeld de parkeerduur, het parkeermotief en de herkomst van de parkeerders.

Wat levert het op?
Bij DataCount verzamelen we niet alleen parkeergegevens, maar we analyseren deze ook en verwerken deze tot overzichtelijke rapporten, dashboards en databestanden. Dit biedt extra inzicht in de parkeersituatie en kan helpen bij het maken van beslissingen over bijvoorbeeld uitbreiding van parkeergelegenheid. Zo kunnen er nog meer inzichten worden verkregen en kunnen er gerichte oplossingen worden gevonden voor specifieke problemen.

DataCount is uw ervaren en betrouwbare partner voor parkeeronderzoek. Wij maken gebruik van geavanceerde technologieën en meetapparatuur en hebben een uitgebreid netwerk van specialisten en partners, waardoor wij ook maatwerkoplossingen kunnen bieden voor complexe vraagstukken. Zo kunnen we ook scanvoertuigen of ANPR-camera’s inzetten.

Wilt u meer weten over parkeeronderzoek of bent u benieuwd naar de mogelijkheden in uw gebied? Onze specialisten helpen u graag verder.

Onze specialisten

Thyrza Loman
Projectleider
Bel Thyrza
+31 6 82422141
Sarah Abd El Maksoud
Junior Projectleider
Bel Sarah
+31613474865
Sacha Theunis
Junior Projectleider
Bel Sacha
+31610459405
Contact

Meer informatie over parkeeronderzoek?