Onze dienst

Is er genoeg parkeergelegenheid? Wie parkeert er in een specifiek gebied? Hoe lang staan auto’s geparkeerd? Dit is slechts een greep uit de vragen waar u een antwoord op krijgt door een parkeeronderzoek. Bij DataCount is het één van de kernactiviteiten. We maken met zo’n parkeeronderzoek verschillende parkeersituaties inzichtelijk.

Wat gaan we doen?
Het parkeeronderzoek van DataCount bestaat (meestal) uit verschillende onderdelen, afhankelijk van de onderzoeksvraag. We zoeken altijd naar de beste optie en stemmen die af met opdrachtgever. Zo beslissen we samen welke methode we toepassen en het aantal metingen dat we gaan uitvoeren. Daarbij heeft u onder meer de keuze uit een bezettings-, betalingsgraad- en/of motiefmeting.
De omvang van het onderzoek varieert altijd. Het kan gaan om enkel één parkeerterrein, maar ook om de parkeermogelijkheden in een hele gemeente. We meten op een representatief moment de bezetting. Dat alles wordt uitgevoerd door ons eigen personeel. Zij gaan letterlijk de straat op en tellen het aantal auto’s met behulp van een GIS-applicatie.

Wat levert het op?
Ons personeel telt niet alleen de auto’s, ze koppelen deze ook aan een parkeerlocatie en tijdstip. Zo krijgt u een helder inzicht in de parkeersituatie van het gebied. Als aanvulling is het mogelijk om meer inzicht te krijgen in de parkeerduur, het parkeermotief, de herkomst van de parkeerders of andere input die u nodig heeft.

Wilt u meer weten over parkeeronderzoek, bent u benieuwd naar de mogelijkheden in uw gebied? Onze specialisten helpen u graag verder.

Onze specialisten

Luuk Zuijderwijk
Projectleider
Contact

Meer informatie over parkeeronderzoek?