Onze dienst

Bent u op zoek naar nauwkeurige en betrouwbare informatie over bijvoorbeeld verkeersborden of bushaltes in uw stad of gemeente? Dan biedt DataCount de oplossing met onze objectinventarisatie. Bij deze methode inventariseren we alle objecten in de openbare ruimte, zodat u een volledig overzicht krijgt van het aantal objecten en hun locaties. Onze ervaring met objectinventarisaties is groot. Zo hebben we bijvoorbeeld al meer dan 10.000 bushaltes in heel Nederland geïnventariseerd. Door onze jarenlange ervaring in objectinventarisaties en onze ISO 9001-certificering kunt u erop vertrouwen dat de inzameling en verwerking van de data op een professionele en betrouwbare manier gebeurt.

Wat gaan we doen?

Bij een objectinventarisatie is een goede voorbereiding van groot belang. Voordat we daadwerkelijk beginnen met het inventariseren van objecten in een specifiek gebied, maken we eerst een plan van aanpak. Hierbij kijken we naar de gewenste resultaten en hoe we deze het beste kunnen behalen. Een belangrijk onderdeel van de voorbereiding is het bepalen van de meest geschikte inventarismethoden. Dit kan variëren van het handmatig noteren van objecten tot het gebruik van geavanceerde technologie, zoals GPS-apparatuur en GIS-software. We selecteren de methode die het meest geschikt is voor de specifieke situatie en zorgen ervoor dat we alle benodigde apparatuur en materialen bij ons hebben.

Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met eventuele veiligheidsrisico’s en omgevingsfactoren die van invloed kunnen zijn op de inventarisatie. Bijvoorbeeld slecht weer of druk verkeer kunnen de inventarisatie bemoeilijken en daarom plannen we onze werkzaamheden zorgvuldig in. Kortom, een goede voorbereiding is cruciaal voor een succesvolle en nauwkeurige objectinventarisatie. Bij DataCount hebben we jarenlange ervaring met het uitvoeren van dergelijke inventarisaties en zorgen we dat we goed voorbereid aan de slag gaan.

Na het verzamelen van de gegevens verwerken we de gegevens tot handzame rapporten, dashboards en datasets. Bij DataCount doen we dit op een zorgvuldige en gestructureerde manier. Eerst controleren we alle gegevens op juistheid en volledigheid, en vervolgens verwerken we deze tot de benodigde bestanden. Hierbij maken we gebruik van geavanceerde software en methodieken, waaronder GIS-software.

Wat levert het op?
DataCount zorgt voor een uitgebreide analyse op maat. Het resultaat: een helder en bruikbaar overzicht van het aantal objecten, gelinkt aan de locatie. Onze specialisten zorgen er namelijk voor dat de data uitgebreid wordt geanalyseerd en geïnterpreteerd. Zo kunnen we bijvoorbeeld trends en patronen ontdekken in het aantal objecten in een bepaald gebied. Vervolgens maken wij de data gebruiksvriendelijk voor u. Als klant ontvangt u, afhankelijk van de wensen, bijvoorbeeld een gedetailleerd en overzichtelijk rapport, waarin de resultaten van de objectinventarisatie helder worden gepresenteerd. Dit rapport biedt u waardevolle inzichten en informatie, die u kunt gebruiken om weloverwogen beslissingen te nemen en de openbare ruimte optimaal in te richten. Ook kunnen we bijvoorbeeld zorgen voor een integratie met uw software. Desgewenst voegen we de data samen met andere relevante informatie, zoals bijvoorbeeld geografische of historische gegevens. Hierdoor ontstaat er een nog completer en betrouwbaarder beeld van de objectinventarisatie, wat zeer waardevol kan zijn bij het maken van beslissingen over de openbare ruimte.

Wilt u ook een uitgebreide inventarisatie van een specifiek object in uw stad of gemeente? Neem dan gerust contact op met een van onze specialisten en wij helpen u graag verder.

Onze specialisten

Luuk Zuijderwijk
Operationeel Directeur
Contact

Meer informatie over object inventarisatie?
Neem contact op!