Onze dienst

Bij DataCount hechten we veel waarde aan het begrijpen van de achterliggende redenen en ervaringen van gebruikers en betrokkenen. Het gaat ons niet alleen om het verzamelen van droge cijfers en aantallen. Daarom maken we gebruik van enquêtes, waarmee we een kijkje kunnen nemen in de beleving en motivatie van bijvoorbeeld gebruikers van het openbaar vervoer, parkeerders en andere weggebruikers. Door deze aanpak krijgen we niet alleen de feiten, maar ook de emoties en overwegingen achter de data. Op die manier zijn we in staat om betekenisvolle en praktische inzichten te leveren aan onze opdrachtgevers.

Wat gaan we doen?
Bij DataCount gaan we voor optimaal gemak en flexibiliteit bij het afnemen van enquêtes. We stemmen de enquêtes altijd af op de wensen van onze opdrachtgever en bieden de keuze tussen een fysieke of online afname.

Bij DataCount beschikken we over onze eigen online enquêteomgeving waarmee we verkeersgerelateerde enquêtes kunnen afnemen. Deze online tool biedt vele voordelen voor zowel de opdrachtgever als de respondent. Zo kan de opdrachtgever de enquête gemakkelijk delen via verschillende kanalen, zoals social media, e-mail en de website. Ook kan de enquêteomgeving gepersonaliseerd worden met bijvoorbeeld het logo en de huisstijl van de opdrachtgever. Respondenten kunnen de enquête op elk gewenst moment en op elk apparaat invullen, waardoor het invullen van de enquête laagdrempeliger wordt. Bovendien wordt de respondent stapsgewijs door de enquête geleid, zodat deze overzichtelijk blijft.

Voor wie toch liever de vertrouwde pen en papier hanteert, bieden wij ook nog de optie om papieren enquêtes af te nemen. Zo blijven we altijd flexibel en houden we rekening met de wensen van onze opdrachtgevers.

Na het verzamelen van enquêtedata begint het proces van verwerking. Bij DataCount vinden we het belangrijk om deze verwerking zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, zodat we snel en nauwkeurig de resultaten kunnen presenteren aan onze opdrachtgevers.

Allereerst wordt de ingevulde enquêtes gecontroleerd op leesbaarheid en volledigheid. Vervolgens worden de gegevens ingevoerd in onze speciaal ontwikkelde software die de data slim en snel kan verwerken. Hierbij worden de gegevens gecontroleerd en waar nodig aangevuld of gecorrigeerd. Door deze slimme verwerkingstechnieken kunnen we grote hoeveelheden enquêtedata snel en efficiënt verwerken, waardoor we onze opdrachtgevers snel kunnen voorzien van de gewenste resultaten. Daarnaast zorgt dit ervoor dat we altijd kunnen vertrouwen op de nauwkeurigheid van onze data en resultaten.

Wat levert het op?

Bij DataCount vinden we het belangrijk om de resultaten van onze enquêtes op een overzichtelijke manier te presenteren aan onze opdrachtgevers. Daarom zorgen we voor een heldere visualisatie van de data, zodat de opdrachtgever in één oogopslag kan zien wat de belangrijkste resultaten zijn.

We maken gebruik van diverse tools en technieken om de enquêteresultaten op een aantrekkelijke en begrijpelijke manier te presenteren. Zo maken we bijvoorbeeld gebruik van grafieken, tabellen en kaarten om de data te visualiseren. Ook werken we met interactieve dashboards, waarbij de opdrachtgever zelf kan filteren en selecteren op bepaalde variabelen. Naast de visuele presentatie van de data, zorgen we desgewenst ook voor een heldere rapportage. Hierin worden de belangrijkste conclusies en aanbevelingen op een rij gezet, zodat de opdrachtgever direct aan de slag kan met de resultaten van de enquête.

Kortom, bij DataCount zorgen we ervoor dat de resultaten van onze enquêtes niet alleen duidelijk en overzichtelijk zijn, maar ook direct toepasbaar in de praktijk.

Wilt u echt weten wat uw klanten of gebruikers denken en ervaren? Dan is het afnemen van een enquête dé oplossing! Met een enquête krijgt u niet alleen inzicht in cijfers en aantallen, maar ook in de achterliggende motieven en ervaringen van uw doelgroep. Wilt u meer weten over hoe een enquête in uw geval kan bijdragen aan het optimaliseren van uw beleid? Neem dan contact op met onze specialisten.

Onze specialisten

Thyrza Loman
Projectleider
Bel Thyrza
+31 6 82422141
Sarah Abd El Maksoud
Junior Projectleider
Bel Sarah
+31613474865
Contact

Meer informatie over enquête-afname?