Onze dienst

Is er genoeg fietsparkeergelegenheid? Hoe lang staan fietsen geparkeerd? Welk soort fietsers maakt gebruik van uw fietspaden? Dit is slechts een greep uit de vragen waar u een antwoord op krijgt door een fietsonderzoek. We maken met zo’n fietsonderzoek verschillende fiets(parkeer)situaties inzichtelijk.

Wat gaan we doen?
Al naar gelang uw vraag maken we voor u een onderzoek op maat. Zo beslissen we samen welke methode we toepassen en het aantal metingen dat we gaan uitvoeren. Wilt u alleen fietsen tellen, of wilt u ook de mening van fietsers of juist het motief van de fietsers inzichtelijk maken? We hebben voor elk soort vraag een methode. De omvang van het onderzoek varieert altijd. Het kan gaan om enkel één fietsenstalling of fietspad, maar ook om de situatie op meerdere routes, parkeerdruk in uw stad of zelfs een beeld van de gehele gemeente. We meten op een representatieve momenten en met ons eigen personeel.

Wat levert het op?
Ons personeel telt niet alleen, ze koppelen de tellingen ook aan een locatie en tijdstip. Zo krijgt u een helder inzicht in het verloop in een gebied. Als aanvulling is het mogelijk om meer inzicht te krijgen in de bijv. fietsparkeerduur, het fietsparkeermotief, onderscheid naar soort fietsers (denk bijv. aan speed-pedelecs, fietswrakken, of buiten-modelfietsen) of andere input die u nodig heeft.

Wilt u meer weten over fietsonderzoek, bent u benieuwd naar de mogelijkheden in uw gebied? Onze specialisten helpen u graag verder.

Onze specialisten

Frank de Korne
Eigenaar en MT-lid
Contact

Meer informatie over fietsonderzoek?