15-10-20

Als veldwerker bij DataCount ontmoet ik veel verschillende mensen. Logisch, met mijn werkzaamheden als veldwerker kom ik in heel Nederland. Gelukkig zijn vrijwel alle mensen die ik ontmoet tijdens mijn werkzaamheden aardig. Ze zijn vooral benieuwd wat je aan het doen bent en vragen daar ook vaak naar. Vaak volgen er dan een aantal anekdotes hoe zij de parkeerproblemen ervaren en hoe dit aangepakt zou moeten worden.

Leuke vragen

Hij bood zelfs aan dat ik altijd mocht aanbellen bij hem, in het geval ik naar de toilet zou moeten of wat zou willen drinken.”

Daarnaast vragen voorbijgangers en bewoners ook compleet andere dingen. Soms neem ik tijdens een verkeersonderzoek mijn eigen step mee als vervoermiddel. Onlangs vroeg iemand bijvoorbeeld of ik stepjes aan het uitproberen was, die had mij daar de hele dag mee zien steppen. Ook vroeg een erg aardige man een keer of ik nog iets nodig had qua eten of drinken. Hij had namelijk medelijden met mij omdat ik de hele dag buiten rond liep. Hij bood zelfs aan dat ik altijd mocht aanbellen bij hem, in het geval ik naar de toilet zou moeten of wat zou willen drinken.

Misverstanden: onverstaanbare accenten en lastige situaties

Toen hij ook door had dat ik hem echt niet verstond, hebben wij er gelukkig samen hard om gelachen!”

Natuurlijk ontstaan er ook wel eens misverstanden. Zo ben ik wel eens in Oost-Gelre geweest (te zien op de foto). Ook hier vroegen mensen mij wat ik aan het doen was, zo ook een specifieke meneer. Alleen was voor mij -als echte randstad bewoner- helemaal niet duidelijk wat hij mij zojuist gevraagd had door zijn platte accent. Toen hij ook door had dat ik hem echt niet verstond, hebben wij er gelukkig samen hard om gelachen!

Ook komt het wel eens voor dat mensen wat minder vrolijk naar mij toekomen. Zo heeft er wel eens iemand recht voor mijn neus allerlei foto’s van mij gemaakt. Toen ik deze persoon groette kreeg ik geen gehoor en ging die er snel vandoor. Zo zijn mensen ook wel eens bang dat de gegevens van parkeermetingen voor verkeerde doeleinden worden gebruikt. Of ze denken dat ik boetes aan het uitdelen ben. Dit is natuurlijk niet het geval. Dit soort situaties zijn vervelend maar dan is het vooral belangrijk dat je professioneel blijft. Mijn collega’s en ik zijn altijd bereid om toe te lichten wat wij doen en waarom. Er is ook ten alle tijden iemand bereikbaar bij verdere vragen. Benader ons respectvol en dan komen wij er altijd wel uit. Indirect zijn wij namelijk ook bezig voor u. Misschien tot ooit in het veld!

Over de auteur: Alexander Treure

Ik ben Alexander Treure en werk inmiddels ongeveer 3 jaar bij DataCount. Ik ben als veldwerker begonnen en inmiddels ben ik veldwerkcoördinator. Dit houdt in dat ik groepen veldwerkers aan stuur en begeleid. Ook voer ik vaak de wat ingewikkeldere klussen uit, zoals lastige capaciteitsmetingen. Daarnaast maak ik graag foto’s tussen de metingen door, zo ook de bijgevoegde foto van Oost-Gelre.

Dit bericht delen? Graag!

Ons werk beter leren kennen?

Benieuwd naar de mensen achter ons bedrijf of specifieke onderdelen van ons werk? Bel, mail of kom langs; van harte welkom!
Direct bellen? Dat kan:

0182 23 50 12

Liever een e-mail versturen?
contactformulier