20-02-20

Wie zijn de drijvende krachten achter DataCount? Maak kennis met Antonie en Frank, de eigenaren. Frank de Korne en Antonie Kamerik kennen elkaar al een lange tijd. Dezelfde middelbare school, dezelfde profielkeuze, een studie in dezelfde stad en daarbij ook huisgenoten: het lijkt een logische stap om samen een bedrijf te starten!

Wat begon als een bijbaan voor beiden, ontwikkelde zich verder in 2016, toen Frank en Antonie samen aandelen over namen en zich inkochten in het bedrijf. Sinds 2018 zijn zij samen de volledige en trotse eigenaren van DataCount.

“We hebben met DataCount een gaaf team, verleggen continue de grenzen, groeien snel en krijgen steeds complexere onderzoeken binnen.”

Antonie: “We hebben met DataCount een gaaf team, verleggen continue de grenzen, groeien snel en krijgen steeds complexere onderzoeken binnen.” Zij zien DataCount als een jong en ambitieus bedrijf. Samengevat is DataCount volgens Frank: “Een verkeersonderzoek-bureau met kennis van zaken en altijd gericht op het vinden van een oplossing voor elk probleem. We brengen alle situaties in kaart die te maken hebben met verkeer.

Volgens Antonie en Frank is DataCount een verkeersonderzoeksbureau met unieke kwaliteiten. Frank benoemt de doorlooptijd die DataCount nodig heeft om een meting uit te kunnen voeren, zonder dat de kwaliteit hierbij verloren gaat, als uniek. Daarnaast is DataCount vooruitstrevend in het ontwikkelen van eigen producten: sinds 2018 heeft DataCount een eigen camerasysteem waardoor er veel data tegen lage kosten kunnen worden verwerkt. Ook de open bedrijfscultuur maakt DataCount bijzonder. Antonie: “Met het team maken we plannen voor de toekomst en proberen deze plannen zo goed mogelijk te implementeren. We zijn daarmee wendbaar, pragmatisch en toekomstgericht.”

 

 

 

 

Het eigenaarschap brengt volgens Frank en Antonie vele mooie aspecten met zich mee. Antonie: “Het bouwen aan het bedrijf in de breedste zin van het woord. Van personeel tot product, stappen maken op kwantiteit en kwaliteit. Verder vind ik het heel gaaf om te zien dat plannen gerealiseerd worden en gaan renderen.” Frank beaamt dat het proces van bouwen en ontwikkelen aan producten en diensten een van de mooie aspecten is. Maar ook uit het klantcontact en de verantwoordelijkheid die er bij komt kijken haalt hij voldoening. Frank: “Maar het mooiste is wel om te werken met een team, het liefst waarin de leden allemaal beter zijn in bepaalde aspecten dan dat jezelf bent, zodat je samen iets heel moois kan neerzetten.”

“Maar het mooiste is wel om te werken met een team, het liefst waarin de leden allemaal beter zijn in bepaalde aspecten dan dat jezelf bent, zodat je samen iets heel moois kan neerzetten.”

Naast het runnen van DataCount geniet Frank van sporten, reizen en zet zich graag in voor anderen door vrijwilligerswerk. Frank heeft de studie sociologie in Utrecht gevolgd. Antonie studeerde ook in Utrecht, en heeft de studie geschiedenis afgerond. Zijn interesse in geschiedenis is terug te zien in zijn hobby’s lezen en reizen.

In gesprek met Frank of Antonie over het aanbod van DataCount? Neem gerust contact op via www.datacount.nl!

Dit bericht delen? Graag!

Ons werk beter leren kennen?

Benieuwd naar de mensen achter ons bedrijf of specifieke onderdelen van ons werk? Bel, mail of kom langs; van harte welkom!
Direct bellen? Dat kan:

0182 23 50 12

Liever een e-mail versturen?
contactformulier