23-05-23

Van kantoor naar het veld: Mijn ervaring als administratrice bij DataCount

Als administratrice bij DataCount houd ik me dagelijks bezig met cijfers en diverse administratieve taken. Denk hierbij aan het verwerken van uren en declaraties van veldwerkers, facturering en het maken van financiële evaluaties. Daarnaast speel ik ook een rol bij het plaatsen van afgeronde projecten op onze website.

Hoewel ik graag met cijfers werk en de routine van mijn werk leuk vind, ben ik altijd nieuwsgierig geweest naar hoe het is om in het veld te werken. Dus toen de gelegenheid zich voordeed om deel te nemen aan een veldwerkopdracht, greep ik de kans met beide handen aan. Op een zonnige zaterdagochtend vertrok ik naar Woerden voor mijn veldwerkervaring. Ondanks de duidelijke instructies en grondige voorbereiding voelde ik me toch een beetje zenuwachtig. Zou ik het goed doen? De aangeleverde data is van groot belang voor onze opdrachtgevers.

Terwijl ik op pad ging, stuitte ik al snel op mijn eerste uitdaging. Ik had te veel voertuigen genoteerd, ik had gekeken naar de straatnaam in plaats van de sectie. Hierdoor had ik twee secties in één sectie verwerkt. Stom, maar gelukkig snel op te lossen! Tijdens het registreren is het belangrijk om goed te kijken naar de parkeersituaties. Staan auto’s in vakken of op de straat geparkeerd? Staan ze met twee wielen op de stoep waar dit niet mag? Staan auto’s dubbel geparkeerd en is de straat wel of niet breed genoeg? Staan auto’s te dicht bij een bocht geparkeerd? Zijn de parkeervakken gereserveerd voor een specifieke doelgroep, zoals elektrisch laden of deelauto’s? Het is belangrijk als veldwerker om voortdurend alert te blijven, zodat geen enkel detail over het hoofd wordt gezien.

Wat mij het meest verraste, was hoezeer ik genoot van de veldwerkervaring. Het was niet alleen leuk, maar ook leerzaam, en de tijd vloog voorbij. Mijn tweede veldwerkopdracht in Rijswijk was al even plezierig. Het fietsen in de avondzon door een van de mooiste delen van de stad voelde meer als een ontspannende rit dan als werk.

Mijn korte tijd in het veld heeft mij een hernieuwd respect gegeven voor het werk dat onze veldwerkers doen. Het vereist een niveau van detail en nauwkeurigheid dat niet onderschat mag worden. Ik realiseerde me ook hoezeer ik het contrast waardeer tussen mijn gebruikelijke kantoorwerk en de wereld van veldwerk.

Voor iedereen die overweegt om in het veld te werken, raad ik het ten zeerste aan om het eens te proberen. En voor iedereen die het nog niet heeft ervaren, hoop ik dat ik een iets beter beeld heb kunnen geven van wat er nodig is om de gegevens te verzamelen bij DataCount. Het zijn niet alleen cijfers op een pagina, maar het resultaat van toewijding en hard werken van onze veldwerkers.

Op naar de volgende klus!

Meer informatie over veldwerk? Klik hier.

Over Sharona Dijksman
Sharona is administratief medewerker bij DataCount sinds het najaar van 2022. In deze rol verwerkt zo onder andere de uren en declaraties van de veldwerkers, verzorgt ze de facturering naar de opdrachtgevers en maakt ze financiële evaluaties.

 

Dit bericht delen? Graag!

Ons werk beter leren kennen?

Benieuwd naar de mensen achter ons bedrijf of specifieke onderdelen van ons werk? Bel, mail of kom langs; van harte welkom!
Direct bellen? Dat kan:

0182 23 50 12

Liever een e-mail versturen?
contactformulier