20-10-22

Venstertijden: de oplossing?

Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen: venstertijden op een parkeervak. De ene helft van de dag is de functie van het vak algemeen (openbaar) en de andere helft van de dag heeft het vak de functie van een gehandicaptenparkeervlak. Dit zijn zogenaamde venstertijden. Nu komen deze in allerlei soorten voor. Zoals van de functie laden-lossen naar taxiplekken en aan welke kant van de straat mag er geparkeerd worden. Voor de gebruikers is het echter erg verwarrend. Zeker als er ook nog specifieke dagen aan gekoppeld worden.

Hieronder een mooi voorbeeld van hoe een bord erg verwarrend kan zijn voor de gebruikers van het vak. Hierbij is nog steeds de vraag. Wat is de functie van het vak buiten de genoemde tijden?

Hoe gaan wij bij DataCount hier mee om?

Bij het inwinnen van de capaciteit wordt altijd gekeken om welke functies het gaat. Vervolgens wordt hier een tijd aan gekoppeld. De capaciteit wijzigt dus per meetmoment. Tijdens de bezettingsmeting zou het er zo uitzien: Wanneer wij het meetmoment van 14:00 tot 17:00 op dinsdag hebben, zal de functie van het bovenstaande vak laden-lossen zijn. Elk voertuig dat tijdens het meetmoment op dit vak staat zal gerekend worden tot een laden-lossen voertuig.

Gezien het geringe aantal dubbele functies wordt dit nu nog handmatig gedaan. Hoe kan het echter duidelijker worden voor de gebruikers van het vak en overzichtelijker worden gemaakt voor de gemeente qua capaciteit?

Hoe kan het beter?

In het vakkenbestand van de gemeente wordt steeds vaker een kolom toegevoegd met de 2e functie van het vak. Echter wordt hier geen tijd aan gekoppeld waardoor er qua capaciteit per moment nog steeds in het duister wordt getast. Het zou een stuk overzichtelijker worden wanneer de venstertijden worden toegevoegd. De functie van een vak zal dan veranderen wanneer er gezocht wordt binnen een bepaalde tijd. Vakken met dubbele functies zijn erg handig, zeker in het centrum van een stad is het voor veel gebruikers van het vak een uitkomst.

Dit bericht delen? Graag!

Ons werk beter leren kennen?

Benieuwd naar de mensen achter ons bedrijf of specifieke onderdelen van ons werk? Bel, mail of kom langs; van harte welkom!
Direct bellen? Dat kan:

0182 23 50 12

Liever een e-mail versturen?
contactformulier