11-06-21

Je weet mogelijk nog dat we vorige zomer ook schreven over onderzoek in de zomerperiode. De zomer staat ook nu weer voor de deur en het weer geeft ons daarvan alvast een voorproefje. Goed weer voor alle veldwerkers die momenteel buiten bezig zijn!

De komende zomer

Ook deze zomer gaan we weer aan de slag met diverse onderzoeken, die juist gericht zijn op inzicht verkrijgen in piekdrukte. Want met, net als vorig jaar, veel meer toerisme in eigen land, is dit een trigger om de situatie in beeld te brengen en de effecten te meten. 

Zo onderzoeken we onder meer de drukte langs de Markermeerdijken en gaan we in Wijk aan Zee aan de slag om de zomerse pieken in beeld te brengen. Deze zomerse onderzoeken bieden, naast fijne omstandigheden voor de veldwerkers, daarmee antwoord op vragen als: hoe staat het met het toerisme? Hoe vaak worden bepaalde faciliteiten gebruikt? Hoe druk is het op bepaalde locaties?

Vooruitkijken: topdrukte in het najaar

Er staan alweer diverse onderzoeken gepland in het najaar. Zo gaan we samen met Sweco en ViNotion voor Rijkswaterstaat aan de slag, doen we onderzoek naar gedrag op fietspaden in Houten, Groningen, Rotterdam en Delft en onderzoeken we de parkeersituaties in diverse gemeenten in Nederland. 

En nu het ernaar uitziet dat we de corona-maatregelen achter ons gaan laten, kijken we ook weer uit naar nieuwe vragen en het opnieuw opstarten van monitoringsonderzoeken die normaliter halfjaarlijks of jaarlijks gepland werden. Al met al straks weer een hele uitdaging om alle onderzoeken tegelijkertijd uit te voeren, maar daar kijken we met z’n allen naar uit: tijd om de schouders er weer onder te zetten en de periode met corona-maatregelen achter ons te laten.

Nieuwe collega

En we kunnen weer een nieuwe collega voorstellen: per 1 augustus gaat Marius bij ons aan de slag als GIS-specialist. Hij zal ondersteunen in alle GIS-aspecten van onze projecten en zich daarnaast bezig gaan houden met de interne verbeteringen van onze GIS-producten. 

We zullen Marius in een van de volgende posts aan u voor te stellen. Houd onze social media de komende weken dan ook goed in de gaten!

 

Een fijne zomer gewenst!

Dit bericht delen? Graag!

Ons werk beter leren kennen?

Benieuwd naar de mensen achter ons bedrijf of specifieke onderdelen van ons werk? Bel, mail of kom langs; van harte welkom!
Direct bellen? Dat kan:

0182 23 50 12

Liever een e-mail versturen?
contactformulier