16-07-20

Het is een wat vreemde periode. De zomer is aangebroken en daarmee zouden wij gewoonlijk in een wat rustigere periode zijn beland wat betreft verkeersonderzoeken: De topdrukte van het voorjaar zou normaal gesproken voorbij zijn en de onderzoeken die in de zomer nog wel op de planning staan zijn vaak automatisch wat meer ‘ontspannen.’ Dit komt omdat deze onderzoeken zich vooral richten op recreatie. In deze tijd merken wij echter weinig verschil: het was een onverwacht rustig voorjaar en ook in de zomer blijft het nu rustig qua opdrachten.

Terugblik zomerse projecten

Onze enquêteurs en veldwerkers konden dan zelf, tussen de metingen door, ook genieten van een frisse duik of het zonnetje.”

Jammer is het wel, want waar wij afgelopen jaren leuke zomerse projecten buiten konden draaien, zijn deze nu minder aanwezig. In de afgelopen jaren kregen wij leuke uitvragen voor specifiek onderzoek in de zomerperiode. Wij keken bijvoorbeeld naar de drukte rondom het recreatiegebied de Vinkeveense Plassen en de parkeerdruk in de toeristische gemeente Veere op Walcheren in Zeeland. Ook namen wij enquêtes af onder strandbezoekers rondom het Veluwemeer. Onze enquêteurs en veldwerkers konden dan zelf, tussen de metingen door, ook genieten van een frisse duik of het zonnetje.

Zomerse inzichten

Deze zomerse onderzoeken bieden, naast fijne omstandigheden voor de veldwerkers, natuurlijk ook mooie inzichten: hoe staat het met het toerisme? Hoe vaak worden bepaalde faciliteiten gebruikt? Hoe druk is het op bepaalde locaties? Wat dat betreft zou de huidige situatie ook interessante verkeersonderzoeken opleveren. Want met veel meer toerisme in eigen land, zou dit een trigger moeten, of in elk geval kunnen, zijn om de situatie in beeld te brengen en de effecten te meten. Maar anderzijds is het natuurlijk ook begrijpelijk dat daar nu minder prioriteit aan gegeven wordt. Bovendien hopen wij allemaal dat de situatie volgend jaar er weer ‘normaal’ uit zal zien en wat heeft meten in een uitzonderlijke, afwijkende situatie dan voor zin?

Vooruitkijken: topdrukte in het najaar

Na een tijd van bezinning en bezig zijn met interne processen, is deze zomerperiode voor ons vooral een tijd om weer in actie te komen! Normaal gesproken gebruiken wij de zomerperiode om bij te komen van het voorjaar en op te laden voor het najaar. Nu is het bijkomen van het voorjaar wat minder van belang, maar voorbereiden op het najaar des te meer. Uitgestelde opdrachten worden samen ingepland met nieuwe uitvragen en dat gaat naar verwachting topdrukte opleveren. Wij hopen weer aan de slag te gaan met uitgestelde opdrachten voor onder andere Rijkswaterstaat, adviesbureaus als Sweco en de gemeenten Amsterdam, Leidschendam-Voorburg, Nissewaard. Daarbij kijken wij uit naar nieuwe vragen en onderzoeken. Al met al een hele uitdaging om alle onderzoeken tegelijkertijd uit te voeren straks!

“Uitgestelde opdrachten worden samen ingepland met nieuwe uitvragen en dat gaat naar verwachting topdrukte opleveren.”

Nieuwe collega

Wat dat betreft hebben wij echter goed nieuws! Wij hebben deze week een spin in het web aangenomen die al onze personele (veldwerk-)inzet gaat coördineren en onze veldwerk-database naar een hoger niveau gaat tillen. De projectleiders kunnen zich daardoor meer bezighouden met de inhoudelijke kanten van projecten en doorontwikkelingen van bijvoorbeeld dashboards. Hierdoor kunnen wij blijven zorgen dat de verkeersdata op de juiste wijze wordt ingewonnen, verwerkt en opgeleverd. Wij hebben veel zin om met ons uitgebreide team aan de slag te gaan! Ook hopen wij onze nieuwe collega natuurlijk in een van de volgende posts aan u voor te stellen. Houd onze social media de komende weken dan ook goed in de gaten!

Een fijne zomer gewenst!

– Frank de Korne –

Dit bericht delen? Graag!

Ons werk beter leren kennen?

Benieuwd naar de mensen achter ons bedrijf of specifieke onderdelen van ons werk? Bel, mail of kom langs; van harte welkom!
Direct bellen? Dat kan:

0182 23 50 12

Liever een e-mail versturen?
contactformulier