18-09-23
DataCount’s Camerasystemen: Innovatie in Actie

In een wereld die voortdurend evolueert, is het cruciaal om flexibel te zijn en de veranderende behoeften van klanten te begrijpen. Bij DataCount omarmen we deze filosofie en blijven we voortdurend onze camerasystemen ontwikkelen om echte problemen op te lossen. In deze blog nemen we u mee op een reis door de evolutie van onze camerasystemen, beginnend met onze nieuwste toevoeging, de ANPR-camera, en terugkijkend op onze eerdere successen.

De ANPR-camera: Een Nieuwe Dimensie van Mogelijkheden

Een van de meest recente mijlpalen in onze ontwikkeling was de introductie van onze Automatic Number Plate Recognition (ANPR) camera. Deze camera opende de deur naar een geheel nieuwe reeks onderzoeken en mogelijkheden. Met ANPR kunnen we nu de rijroutes en verblijfsduur binnen bepaalde gebieden monitoren, en zelfs registreren of voertuigen zich aan bepaalde verboden houden.

Om een allesomvattende dienstverlener te worden voor al onze klanten, besloten we onze eigen ANPR-camera te ontwikkelen. Dit was geen eenvoudige taak, maar het resultaat was een geavanceerde camera met zowel hardware als software die speciaal waren ontworpen om kentekens automatisch vast te leggen, 24 uur per dag. Bovendien automatiseerden we het gegevensverwerkingsproces, wat resulteerde in nauwkeurige rapportages voor onze opdrachtgevers. Met deze toevoeging kunnen we nu een gedetailleerd overzicht bieden van verkeersbewegingen en voldoen aan de diverse behoeften van onze klanten.

Onze pilot met de ANPR-camera op het parkeerterrein van Klein Amerika in Gouda was een groot succes. Daarom is de ANPR-camera nu officieel onderdeel van onze vloot en kan deze worden ingezet bij verschillende onderzoeken.

Een Snelle Start in de Wereld van Verkeersonderzoeken

Onze reis van het ontwikkelen van onze eigen verkeerscamera’s begon in de zomer van 2018. In het blog van oud-collega Jaïr heeft u uitgebreid kunnen lezen over de keuze om een eigen verkeerscamera te gaan ontwikkelen, de zogenaamde ‘1.0 camera’.

Het succes van deze camera’s bracht ons op het pad van langdurige verkeersonderzoeken. Een opmerkelijk project dat onze aandacht trok, was het verzoek van Rijkswaterstaat om weefbewegingen bij opritten van snelwegen te monitoren. Dit was een complexe taak omdat de weefvakken gedurende drie maanden moesten worden vastgelegd, terwijl onze camera’s slechts 48 uur aan continue opname konden bieden. Om aan deze uitdaging te voldoen, gaven we het startschot voor de ontwikkeling van ons nieuwe camerasysteem, de zogenaamde  ‘2.0 camera’. Deze camera combineert de beste eigenschappen van ons eerste model met een grotere accuduur en verbeterde filmkwaliteit.

Een Persoonlijke Reis binnen DataCount

Mijn eigen reis bij DataCount begon als een afstudeerstage, gericht op de ontwikkeling van de 2.0 camera. In een intensief samenwerkingsproces met mijn collega’s hebben we deze nieuwe camera snel ontwikkeld. Het was tof om aan deze opdracht te mogen werken omdat de camera ook in de praktijk gebruikt zou gaan worden. Ik was dan ook trots toen de eerste opdracht met deze camera succesvol was afgerond. Na het voltooien van mijn studie Technische Informatica ben ik bij DataCount blijven werken als ontwikkelaar en zet ik me voortdurend in om onze camera’s te voorzien van updates en nieuwe functies.

Blijvende Innovatie

Bij DataCount begrijpen we dat technische oplossingen pas waardevol zijn als ze aansluiten bij de echte behoeften van onze klanten. Daarom blijven we innoveren en evalueren, zodat we maatwerk kunnen leveren voor de werkelijke problemen waarmee onze klanten worden geconfronteerd in een steeds veranderende wereld. Onze toewijding aan technische excellentie blijft ons drijven om nieuwe oplossingen te ontwikkelen en de verwachtingen van onze klanten te overtreffen.

Meer informatie?

Heeft u interesse in onze diensten of zit u met een vraagstuk en bent u op zoek naar oplossingen? Aarzel niet en neem contact op met onze specialist verkeerstellingen: Dicle.

Over Jens Bouman
Jens is DataCount’s technisch ontwikkelaar. In deze functie beheert en update hij de cameravloot, daarnaast is hij continu bezig met vernieuwingen op gebied van camera’s zodat DataCount kan voorzien in allerlei soorten verkeerstellingen. Zijn meest recente ontwikkeling om de cameravloot van DataCount te versterken is de ANPR-camera.

Dit bericht delen? Graag!

Ons werk beter leren kennen?

Benieuwd naar de mensen achter ons bedrijf of specifieke onderdelen van ons werk? Bel, mail of kom langs; van harte welkom!
Direct bellen? Dat kan:

0182 23 50 12

Liever een e-mail versturen?
contactformulier