21-02-23

Op pad met Dicle

Bij ons ben je als (junior) projectleider verantwoordelijk voor je project van a tot z, waardoor je werkzaamheden heel gevarieerd zijn.  Mijn werk vindt grotendeels op kantoor plaats, maar zo nu en dan ben ik een dagje buiten aan het werk. Onlangs had ik zo’n dagje waarbij ik mijn uren in de buitenlucht heb doorgebracht. In mijn vorige blog vertelde ik al waarom ik de onderzoeken met de camera’s zo interessant vind, dit keer neem ik je mee op een dag in de praktijk.

Snelheidsdisplays

‘s Ochtends ben ik vanaf ons kantoor in Gouda naar De Ronde Venen gereden om daar een tweetal snelheidsdisplays te verhuizen naar hun nieuwe locaties. De gemeente zet deze snelheidsborden het gehele jaar in om inzicht te krijgen in de intensiteiten en gereden snelheden van het lokale verkeer. Met deze cijfers kan de gemeente bijvoorbeeld inzicht krijgen in locaties waar te hard gereden zou worden. Tevens verandert de kleur van het display van groen naar rood als iemand er te hard op af rijdt. Dit geeft een signaal aan de bestuurder om vaart te minderen.

Om ons werk zo makkelijk en veilig mogelijk te laten verlopen, worden wij ondersteund door Hoogwerkerverhuur Van der Voort. Met een autohoogwerker kunnen wij een stuk makkelijker de displays en de bijbehorende zonnepanelen plaatsen.

Verkeerstellingen

In de middag bracht het werk mij naar Voorhout, in Gemeente Teylingen. Daar heb ik een aantal camera’s geplaatst op twee rotondes op een provinciale weg. Deze camera’s worden ingezet voor de uitvoering van een verkeerstelling. Hierbij maken wij inzichtelijk hoe het verkeer over de rotondes rijdt tijdens de spitsen. Alle mogelijke richtingen worden inzichtelijk gemaakt.

Bij werkzaamheden op een provinciale weg gelden er andere veiligheidsregels dan bij werk werken in een woonwijk. Zodoende hebben wij aan W-Sign gevraagd om ons te ondersteunen met de nodige verkeersmaatregelen op de provinciale weg.

Aan het einde van de dag kwam Xtra Materieel een StaLiCo (mobiele lichtmast) bij een van de rotondes neerzetten. Ondanks dat er voldoende lichtmasten nabij de rotonde staan (en we niet meer licht nodig hadden), was de plaatsing van de lichtmasten niet ideaal. Om een mooi beeld van de rotonde te krijgen, hebben we de StaLiCo op de juiste plek neer laten zetten, zodat wij de gehele rotonde goed in beeld konden krijgen.

Over enige tijd zullen de snelheidsdisplays weer verplaatst moeten worden en de camera’s opgehaald of verplaatst. Dan kan ik weer een dag(deel) naar buiten, maar tot die tijd kan ik op kantoor aan de slag voor andere onderzoeken.

Over Dicle Klunder
Dicle is projectleider bij DataCount. Binnen deze rol houdt hij zich bezig met de vraagstukken die bij DataCount neergelegd worden, voornamelijk als het om verkeerstellingen gaat. Zo zet hij zich in om problematiek in de mobiliteit inzichtelijk te maken.

 

Dit bericht delen? Graag!

Ons werk beter leren kennen?

Benieuwd naar de mensen achter ons bedrijf of specifieke onderdelen van ons werk? Bel, mail of kom langs; van harte welkom!
Direct bellen? Dat kan:

0182 23 50 12

Liever een e-mail versturen?
contactformulier